2 december 2004 
Eindelijk.....eindelijk is het dan zover. Rob mag naar huis. Na 20 maanden knokken kunnen we eindelijk de stap maken dat we weer samen onder 1 dak gaan wonen. Onbeschrijflijk....
's Morgens hebben we nog een laatste gesprek met de verpleegkundigen die Rob begeleid hebben en met de arts en daarna kunnen we dan naar HUIS.
Heel ons huis is versierd en in de straat hangt de vlag uit. We hebben ontzettend veel kaarten en bloemen gekregen. Ontzettend mooi om te zien dat er zoveel mensen met ons meeleven.
 

Van december 2004 tot half 2007 is Rob bezig met revalidatie. Helaas is hier niet alle informatie over beschikbaar.
 

Onderstaand een overzicht van de jaren 2007, 2008 en 2009
 
20-06-2007
Vandaag hadden we een afspraak met Ilse, zij is een fysiotherapeut en werkzaam bij het Hyperbaar Zuurstof Centrum. Zij heeft Rob oefeningen meegegeven die hij moet gaan doen als Rob gaat starten met de therapie. Het zijn oefeningen voor zijn evenwicht, geheugen, ogen etc. We zijn erg benieuwd of Rob baat zal hebben bij deze therapie.
 
02-07-2007
Spannend... Vandaag de eerste dag van de zuurstoftherapie. Om 10.45 uur reden we vanmorgen naar Zwijndrecht. Om 12.30 uur had Rob nog een gesprek met een arts om zijn bloeddruk, hartslag, longen, oren te controleren. Dit was gelukkig allemaal in orde, dus Rob kreeg groen licht om te starten met de therapie. De arts heeft bij mij ook alles gecontroleerd, zodat ik ook meteen de tank in kon. Ik wilde ook graag ervaren hoe het was.
Om 13.30 uur was het dan zover. Omdat het op dit moment erg rustig is, zaten we met z'n drieën in de tank. Een medewerkster (er gaat altijd iemand van HZCR mee de tank in), Rob en ik.
Eerst werd de druk opgebouwd tot 1,4 bar. Je voelt dat best goed in je oren, Rob had er gelukkig niet zoveel last van. Ik had ook het idee dat de tank begon te bewegen, maar dat kwam ook vanwege de druk die in de tank wordt opgebouwd. Toen de juiste druk was opgebouwd, kreeg Rob een zuurstofkap op. Rob kon kiezen tussen een masker of een kap, maar heeft uiteindelijk toch voor een kap gekozen, omdat je dan toch nog kunt praten. (Foto wordt binnenkort op de website geplaatst). Via deze zuurstofkap kreeg Rob 1 uur lang 100 % zuurstof toegediend. In de tussentijd hebben we maar een spelletje zitten doen. Daarna werd de druk langzaam weer afgebouwd.
Rob moet nu iedere dag oefeningen gaan doen en hopelijk zien we over een tijdje verbetering.
 
09-07-2007
Vorige week is het allemaal erg goed verlopen. Het was toch spannend zo'n eerste week. Maar Rob heeft nergens last van gehad. Hij was wel aan het eind van de dag erg vermoeid. Rob zijn dagen bestaan nu uit fysiotherapie, in de auto naar Zwijndrecht, zuurstoftherapie, met de auto weer terug naar huis en dan thuis nog oefeningen doen. Dus de dagen vliegen voorbij.
We hebben het vervoer gelukkig allemaal kunnen regelen. We hebben een vrijwillger gevonden voor 1 dag in de week. En mijn vader, Rob's vader en een oom van Rob rijden ook 1 dag. En dan rijd ik zelf natuurlijk ook 1 dag.
Vandaag heeft Rob niet lang in de tank gezeten, aangezien hij erg last kreeg van zijn oren. De druk werd in de tank weer afgebouwd en daarna weer opgevoerd, maar helaas bleef Rob last houden van zijn oren. Rob heeft nu neusdruppels gekregen, zodat het hopelijk morgen toch verholpen is.
Rob is erg enthousiast over de therapie. Hij is weer erg gemotiveerd om zijn doel (lopen) te bereiken.
 
17-07-2007
We zitten alweer in derde week van de zuurstoftherapie. Rob heeft vorige week gelukkig eenmalig last gehad van zijn oren. Als de druk wordt opgebouwd in de tank, dan moet je goed kunnen klaren. Dat doe je door te gapen ofzo. Rob pakt nu meestal wat water met het druk opbouwen en dat gaat goed.
Verder is er eigenlijk geen nieuws te vermelden.
 
25-07-2007
Rob is hartstikke verkouden. Gisteren is hij eerst naar de huisarts geweest en heeft naar zijn oren gekeken. Het zag een beetje rood, maar het kon geen kwaad om in de tank te gaan. Toen Rob eenmaal in de tank zat en ze druk op wilde gaan bouwen, toen merkte Rob dat hij het toch niet kon hebben aan zijn oren. Hij kon zijn oren niet klaren door de verkoudheid. Helaas, dus weer een ritje naar Zwijndrecht voor niks. Vandaag gaat Rob ook niet naar Zwijndrecht. Een dag rust is beter voor Rob. Morgen gaat hij het weer proberen.
Vorige week was de zuurstoftherapie goed gegaan. Het is wel erg vermoeiend. In Zwijndrecht hebben ze ons ook al gewaarschuwd dat rond de 40 of 50 behandelingen de vermoeidheid nog meer toeslaat. En dan denk je even waar zijn we aan begonnen. Ach, we zien het wel. We laten het maar over ons heen komen. Rob merkt wel al dat zijn evenwicht beter gaat en ik heb het idee dat zijn spraak beter wordt. Terwijl Rob nu pas in zijn vierde week van de zuurstoftherapie zit. Hopelijk blijft het niet bij deze vooruitgangetjes....
 
02-08-2007
Rob is vorige week donderdag en vrijdag weer naar Zwijndrecht geweest. Gelukkig geen last gehad van zijn oren. Alleen toen hij vrijdag naar huis reed, toen klapte zijn oren dicht. Maandag was het nog steeds niet open, dus toen is hij 's morgens naar de huisarts geweest. De assistent wilde zijn oren uit spuiten, maar zijn gehoorgang was helemaal schoon, dus dat was niet nodig. Rob is toch naar Zwijndrecht gegaan en gelukkig had hij geen last van zijn oren, maar door zijn linkeroor hoorde hij nog steeds niets. 's Middags moest Rob weer naar de huisarts. Zij wilde graag naar Rob zijn oren kijken, omdat de assistente 's morgens niets kon zien. Wat blijkt nu.... Achter Rob zijn trommelvlies is een vaatje gesprongen. (Waarschijnlijk komt het door de verkoudheid in combinatie met de druk in de cabine.) Dus achter zijn trommelvlies zit vocht en bloed en daardoor hoorde hij niks. Met neusdruppels moet het nu beter gaan.
Dinsdag en woensdag is Rob ook gewoon naar Zwijndrecht geweest. Geen pijn aan zijn oren gehad in de tank, maar hoort nog steeds aan één kant niks.
Vanmorgen (donderdag) geeft Rob aan dat hij weer met beide oren kan horen. Gelukkig! Dus nu hopen dat Rob niet meer verkouden wordt, anders heeft hij weer kans dat zijn oren dicht gaan zitten. Hopelijk gaat het weer een beetje meewerken.
 
09-08-2007
Gisteren was het weer een hectisch dagje.
's Morgens hadden we een afspraak op het politiebureau in Boxtel. Rob wilde nog heel graag het dossier van zijn ongeluk in zien. Dat moet binnen 5 jaar na het ongeval, anders is het dossier moeilijker te achterhalen.Rob heeft namelijk verschillende vragen over het ongeluk, maar helaas kon hij de antwoorden niet terugvinden in het dossier. Het complete dossier ligt namelijk bij het openbare ministerie (o.m.). Dus we gaan nu contact met het o.m. opnemen met de vraag of we het complete dossier bij hun in kunnen zien. In dit dossier zitten ook de foto's van Rob zijn auto.
Daarna zijn we meteen doorgereden naar Zwijndrecht voor de therapie. Ruim op tijd, maar er was een ongeluk gebeurd op de A16, dus we kwamen in de file. Toen werd de A16 ook nog eens helemaal afgesloten, met als gevolg dat we met een flinke omweg naar Zwijndrecht moesten. Om 13.45 uur kwamen we in Zwijndrecht aan, dus te laat voor de sessie van 13.30 uur. Om 16.00 uur hadden we eigenlijk ook nog een gesprek met de fysoitherapeut van daar, maar we hebben gelukkig met iemand anders kunnen ruilen. Dus we hadden eerst een gesprek en toen is Rob om 15.00 uur toch nog de tank in gegaan.
Rob heeft nu een aantal andere oefeningen van de fysiotherapeut ontvangen. Op de dagen dat Rob fysiotherapie in Schijndel heeft, hoeft hij deze oefeningen niet te doen, maar op alle andere dagen wel. Rob heeft nu meer motorische oefeningen gekregen, zoals het oefenen van zijn evenwicht. De oefeningen voor het gevoel van armen en benen enzo, is minder geworden, omdat dit bij Rob goed is.
 
16-08-2007
De zuurstoftherapie begint zijn vruchten al af te werpen. Rob's evenwicht wordt beter en hij heeft zelfs 4 stappen ZONDER hulp gelopen. Het gaat nog heel wankel, dus erg moeizaam. Maar misschien zijn dit wel de eerste stappen naar meer. We hopen het echt. Zijn praten is ook echt vooruit gegaan. Tenminste dat horen we van mensen uit onze omgeving, zelf merken we het niet echt.
Rob gaat 3 dagen in de week nog naar fysiotherapie. De therapie is ook gericht op het lopen, evenwicht bewaren etc. Het is behoorlijk zwaar voor Rob, maar hij heeft er ontzettend veel baat bij. Zijn conditie wordt hierdoor ook steeds beter.
Het zijn wel echt vermoeiende weken voor Rob. 's Morgens naar therapie, snel douchen en dan weer naar Zwijndrecht. Als Rob weer thuis is, dan moet hij thuis ook weer oefeningen doen. Maar goed, we zien vooruitgang, dus dan is het ook makkelijker vol te houden.
 
22-08-2007
Gisteren hebben we een evaluatie gesprek gehad in Zwijndrecht. Na 40 behandelingen wordt bekeken of het nut heeft om verder te gaan. Rob gaat zeker verder met de therapie, aangezien wij (nu al) vooruitgang zien. Rob had gisteren namelijk 7 stappen los gelopen en vandaag 11 !!!! Rob z'n spraak gaat ook vooruit. Dus op naar de volgende 40 behandelingen.
Rob heeft afgelopen weekend ook heel veel last gehad van tandpijn. Wat blijkt nu... Er is lucht ontstaan tussen Rob zijn tand en een vulling en dat heeft de pijn veroorzaakt. Dinsdag is Rob naar de tandarts geweest en nu hebben ze die tand opnieuw gevuld. De tandarts heeft ook meteen foto's gemaakt en bij 2 andere tanden zit ook de vulling losser. Dat heeft allemaal te maken met de druk die wordt opgebouwd in de tank.
In ons gastenboek wordt steeds meer geschreven. Erg leuk om alle reacties te lezen! En zo weten we ook wie onze site leest.
 
31-08-2007
De afgelopen week is het lopen weer heel goed gegaan. Het record staat op ongeveer 17 stappen. Rob merkt ook dat zijn evenwicht beter wordt. Hij krijgt nu wel meer last van zijn knie, omdat hij meer aan het lopen is. Dat is ook niet vreemd, want er zit ook botverkalking in zijn knie.
Afgelopen woensdag heb ik een stukje gefilmd in Zwijndrecht. Op dit filmpje kun je zien hoe Rob de zuurstoftank in gaat en je kunt ook een stukje van het lopen zien. Het lopen ging helaas wel iets minder dan andere dagen. (De zenuwen, denk ik, dat ik aan het filmen was.) Het filmpje is te zien aan de rechterkant onder het kopje filmpjes.
 
14-09-2007
Rob heeft een nieuw record. Hij heeft vandaag 20 stappen los gelopen. Hij staat veel rechter en stabieler op zijn benen. De fysiotherapeut in onze woonplaats vindt ook dat Rob goed vooruit gaat. Het blijft altijd onzeker wanneer de vooruitgang zal stoppen. Maar we hopen nog langer niet.
De therapieën en het op en neer rijden beginnen nu echt z'n tol te eisen. Rob is erg vermoeid. In Zwijndrecht hebben ze ons daarvoor gewaarschuwd, maar dat is ook echt zo.
 
24-09-2007
We zien nog steeds vooruitgang. Rob's evenwicht wordt steeds beter en met het lopen staat hij ook rechter. Het record staat nu op 30 stappen los. Het is alleen nog niet functioneel.
We horen ook van heel veel mensen dat Rob sneller praat. Zelf hebben we dat niet in de gaten, maar we horen het van veel mensen uit de omgeving. Rob is ook meer adrem met zijn antwoorden.
Het gaat gelukkig nog steeds vooruit.
 
11-10-2007
 De laatste weken zijn in zicht. We zijn erg blij dat Rob de zuurstoftherapie heeft kunnen volgen, aangezien Rob toch weer vooruitgang heeft geboekt. Maar Rob is echt ontzettend vermoeid. Aan het eind van de week is hij echt helemaal op. Nog 2 weken en dan zit het er op.
Volgend jaar gaat Rob misschien nog een keer de zuurstoftherapie volgen, aangezien wij erg enthousiast zijn over het behaalde resultaat. Om dit (en wellicht andere therapieën waar Rob baat bij kan hebben) te gaan bekostigen willen we een stichting op gaan richten. Deze gaat dan heten stichting strijd na coma. Verdere informatie zal volgen op deze website.
Volgende week moet Rob op controle in Blixembosch. Ik ben erg benieuwd wat de revalidatie-arts zal zeggen over Rob's vooruitgang.
 
18-10-2007
Rob moest vandaag op controle bij de revalidatie-arts in Blixembosch. Rob moest een stukje lopen, maar het ging helaas niet zo goed. Ik denk dat het kwam door de spanning (hij wil dan nog beter zijn best doen) en de vermoeidheid.
We hebben afgesproken dat we contact opnemen met de orthopeed van het Radboud ziekenhuis. Rob heeft namelijk meer last van zijn knieën. Daar zit ook botverkalking, maar of het nut heeft om te opereren horen we dan.
We hebben nog even een ronde gedaan door Blixembosch. Het was voor ons weer even zoeken, aangezien ze flink aan het verbouwen zijn. Het was erg leuk om iedereen weer terug te zien. Rob heeft daar erg lang gerevalideerd, dus bijna iedereen kent hem ook. Een aantal mensen konden ook wel zien dat Rob vooruit is gegaan, dus dat motiveert natuurlijk ook enorm.
 
24-10-2007
De laatste dag zit erop....
Erg blij dat Rob de zuurstoftherapie heeft kunnen volgen. En dat hij natuurlijk vooruitgang heeft geboekt. Zijn evenwicht, het lopen en zijn spraak zijn verbeterd. Op het laatst zagen we de vooruitgang helaas niet meer, omdat Rob echt ontzettend vermoeid was. Het was natuurlijk ook een hele drukke periode. 5 dagen in de week op en neer naar Zwijndrecht, de tank in, oefeningen doen en 3 x in de week naar de fysiotherapie. Maar het was het allemaal waard.
Rob heeft vanuit Zwijndrecht nog een aantal oefeningen gekregen. Het is belangrijk dat hij nog een aantal maanden doorgaat met oefeningen. Rob kan zelfs tot na een paar maanden na de therapie nog steeds vooruitgang boeken.
Misschien dat Rob volgend jaar nog een keer voor een aantal behandelingen naar Zwijndrecht gaat, maar dat zien we volgend jaar wel weer. Eerst bijkomen van deze maanden.
 
09-11-2007
Vandaag zijn we naar de notaris geweest en hebben een stichting opgericht met de naam Stichting Strijd na coma. Rob heeft met de zuurstoftherapie toch weer kleine stappen vooruit gemaakt. Dus in de toekomst zal Rob hier zeker mee door willen gaan en wil hij misschien eventueel andere speciale therapieën starten. Deze therapieën worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Om dit allemaal toch financieel mogelijk te maken, hebben we de stichting opgericht. Verdere informatie over de stichting kunt u lezen op deze website onder het kopje Stichting.
 
19-11-2007
Enige tijd geleden had Rob al eens aangegeven om graag een keer een oefening bij te wonen van de brandweer. Op 19 november  stond een oefening gepland waarbij een auto ongeluk werd nagebootst. De brandweer vond het goed dat wij de oefening bij zouden wonen.
De oefening op zich was niet akelig. Aangezien Rob niets meer van het ongeluk weet, kwamen er ook geen akelige beelden bij hem boven. Gelukkig! 
Het was echt ontzettend interessant om te zien hoe de brandweer te werk gaat. We hebben ook kunnen zien hoe Rob de auto uit was getild. Tijdens de avond waren er 2 kennissen bij ons. Zij waren ook bij het ongeluk van Rob aanwezig en hebben ons nog heel veel kunnen vertellen hoe het bij Rob gegaan was.
Daarna zijn we nog naar de kazerne geweest en hebben daar nog andere mensen ontmoet die bij het ongeluk van Rob aanwezig waren geweest. Erg fijn om die mensen te ontmoeten die (op de bewuste morgen) bij Rob waren.
We zijn de brandweer ontzettend dankbaar dat we deze avond hebben mogen bijwonen. In het bijzonder natuurlijk de mensen die het mogelijk hebben gemaakt dat wij er bij mochten zijn en die ons deze avond gesteund hebben.
 
21-12-2007
Rob is vandaag naar de anesthesist in het Radboud ziekenhuis geweest. Op 7 januari 2008 wordt hij geopereerd aan zijn rechterknie. Ze gaan daar weer botverkalking weghalen. Aangezien Rob telkens ontzettend veel last heeft van de narcose, is nu besloten om plaatselijk te verdoven.
 
2008
 
08-01-2008
Rob is gisteren geopereerd aan zijn rechterknie. Zondag moest hij om 15.00 uur aanwezig zijn in het ziekenhuis voor een intake gesprek. Na een slechte nachtrust werd Rob om 11.00 uur geopereerd. Hij heeft een ruggeprik gehad en deze keer ging het wel goed. Dit was de eerste keer dat Rob bij een operatie bij bewustzijn was. Er is veel botverkalking weggehaald. Tijdens de operatie hebben ze Rob's knie bijna helemaal kunnen strekken. Zijn knieschijf zat vast aan het bot, maar dat is nu verholpen.
Toen de ruggeprik uitgewerkt was, heeft Rob veel pijn gekregen. Hij heeft 3 morfinespuiten gekregen, maar werd daar weer misselijk van. Afgelopen nacht heeft hij ook weer slecht geslapen.
Vandaag heeft hij de wond kunnen bekijken en dat viel erg tegen. We hadden niet verwacht dat het weer zo'n groot litteken zou worden. De fysiotherapie is ook langsgeweest en heeft de knie alweer voorzichtig doorbewogen. De pijn viel gelukkig mee. Rob mag zijn been weer gaan belasten, dus morgen gaan ze oefenen met lopen.
 
10-01-2008
Rob is weer thuis. Hij is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis. Toch wel eerder dan we verwacht hadden. De drain was pas 's ochtends verwijderd, maar ze vonden het toch verantwoord om Rob weer naar huis te laten gaan. De pijn valt nu erg mee. Zijn knie is nog helemaal opgezwollen en stijf, maar dat heeft ook weer even zijn tijd nodig. Het kan nu alleen maar beter worden.
 
12-01-2008
Het HZCR (hyperbaar zuurstofcentrum) in Zwijndrecht hield vandaag een open dag vanwege een verbouwing en een nieuwe zuurstoftank. Wij wilden er toch graag even naar toe om een kijkje te nemen.
Om 12.00 uur werd de nieuwe tank geopend door clown Bassie. Daarna kon iedereen de nieuwe tank bekijken. Deze is veel groter en biedt meer mogelijkheden. Echt een hele vooruitgang!
Voor Rob was dit uitstapje ontzettend vermoeiend. De operatie is natuurlijk ook nog maar kort geleden.
 
bassieklein
 
06-02-2008
Vorige week is Rob op controle geweest in het Radboud ziekenhuis voor zijn knie. De wond ziet er goed uit, maar zijn knie is nog steeds dik. Het wordt minder, maar het blijft nog wel heel gevoelig. De orthopeed vertelde dat ze op verschillende plaatsen bot weg hebben kunnen halen en dat de knieschijf vast zat aan het bot. Hopelijk kan Rob zijn knie beter bewegen als het niet meer zo opgezwollen is.
De site is ook weer aangevuld met nieuwe informatie. Het onderdeel Blixembosch is klaar. Tevens is er nu ook een mogelijkheid om in te schrijven voor een nieuwsbrief. Er zijn al verschillende mensen die zich aangemeld hebben.
 
16-02-2008
Rob was vroeger een fanatiek badmintonner. Toen hij weer op zoek ging naar een sport, wilde hij het badmintonnen toch weer gaan proberen. Sinds een jaar gaat Rob eenmaal in de week badmintonnen in Veghel. Daar staat altijd iemand voor hem klaar om een uurtje met hem over te slaan. Het valt Rob nog erg tegen, omdat hij nu in de rolstoel zit. Maar ook omdat Rob voorheen linkshandig is en nu rechtshandig. Rob vindt het hartstikke leuk om te doen en heeft het goed naar zijn zin bij de badmintonclub in Veghel.
Afgelopen zaterdag was er een toernooi in Veghel en daar zijn we gaan kijken. Gijs (ook lid van de badmintonclub) had voor Rob en alle bestuursleden van de stichting via een sponsor een shirt geregeld. Zie onderstaande foto. Op de achterkant staat ook stichting strijd na coma met de naam van deze website. Erg leuk!
 
opdrukshirt
 
08-03-2008
Toen Rob zuurstoftherapie had in Zwijndrecht hoorden we voor het eerst van Adeli therapie in Slowakije. Verschillende mensen die we in Zwijndrecht hebben leren kennen zijn ook naar Slowakije geweest voor deze therapie. Na het lezen van de folder en het horen van alle enthousiaste verhalen, wilden wij ook graag naar Slowakije. We moesten eerst een medisch rapport faxen, zodat de arts kon beoordelen of het zinvol voor Rob was om deze therapie te volgen.
Afgelopen week hebben we de bevestiging thuis ontvangen. In augustus gaan we 2 weken naar Slowakije. Het zal voor Rob erg vermoeiend worden. De therapie is ongeveer 5 a 6 uur per dag, 6 dagen in de week. We hopen dat Rob weer vooruitgang zal boeken.
Deze therapie is gebaseerd op successen uit de ruimtevaartgeneeskunde. Voor meer informatie, klik dan hier voor de website van Adeli. Tevens staat bij tips en info ook informatie over de Adeli therapie. 
 
08-04-2008
Van 12 tot en met 16 maart vond er in het Cultureel Centrum Servaes te Dinther een feestelijke openingsweek plaats. Het ccServaes in namelijk na een intensieve periode van verbouwen een multifunctioneel gebouw geworden.
Voor jong en oud waren er verschillende workshops waar aan deelgenomen kon worden. Tevens werd er een programma aangeboden, waarbij iedereen gratis kon genieten van entertainment, luisteren naar een gevarieerd muzikaal programma en naar een repertoire van verschillende koren.
De deelname aan de workshops was gratis. De kunstwerken die gemaakt zijn, werden verkocht tijdens de kunstmarkt. De opbrengst hiervan ging naar onze stichting Strijd na Coma. Tevens stond er bij de ingang een collectebus waar ook iedereen een bijdrage kon geven aan de stichting.
Wij waren niet op de hoogte van dit iniatief en waren dan ook enorm blij verrast toen we hiervan op de hoogte werden gesteld. Zelf hebben we ook een avond bijgewoond in de feestweek en dat was enorm hartverwarmend.
Afgelopen week kregen we de opbrengst van deze feestelijke openingsweek overhandigd door het bestuur van ccServaes. Het bestuur van ccServaes nogmaals onzettend bedankt!!!
 
cc st. servaes 1
 
26-06-2008
Al geruime tijd heb ik niets meer op de website gezet. Er is de laatste tijd ook niet veel gebeurd. Rob heeft nog steeds 3 x in de week fysiotherapie en het gaat nog steeds heel langzaam vooruit. Rob is nu aan het oefenen om met 1 kruk te lopen.
Sinds vorige week gaat Rob 1 keer in de week naar revalidatiecentrum Blixembosch om te zwemmen. We waren al geruime tijd op zoek naar een geschikt zwembad, maar hadden dat nog steeds niet gevonden. Sinds kort heeft Blixembosch ook in de avond hun zwembad open voor een aantal mensen, zodat Rob hier ook gebruik van kan maken.
Rob heeft de laatste maanden ook afspraken gehad met de schoenmaker. Hij heeft nu geen schoenen meer met een beugel (orthese), maar loopt nu op schoenen met een hakverhoging vanwege zijn spitsvoeten. Deze hakverhoging is ook al minder geworden in vergelijking met een paar jaar geleden. Hopelijk bevallen deze schoenen goed en kan Rob er ook goed op lopen.
Over ruim 5 weken gaan we naar Slowakije voor therapie. Het komt steeds dichterbij. Spannend!!!
 
04-08-2008
Ons avontuur in Slowakije is begonnen. Gisteren zijn we om 15.00 uur aangekomen in Piestany in Slowakije. Vandaag werden we om 15.00 uur verwacht in het Adeli centrum. Rob kreeg eerst een gesprek met de arts en zijn behandelteam. De arts heeft Rob onderzocht en de maten voor het Adeli-pak opgemeten.
Daarna heeft Rob het pak aangepast, maar nog niet gelopen. Morgen gaan ze hier pas mee beginnen. Rob heeft daarna nog een massage gehad van een half uur en dat was heel ontspannend. Ook heeft hij nog zuurstoftherapie gehad van een kwartier. Dit gaat door middel van een slangetje in zijn neus, hij krijgt hierdoor 95% zuurstof. De bedoeling hiervan is dat Rob sneller herstelt van de inspanningen. Ook heeft Rob nog elektrotherapie gehad. Hij krijgt hiervoor een aantal plakkers op zijn hoofd die een stroomschokje geven. Rob voelt hier niets van.
Morgen begint het echte programma. Rob begint meestal 's morgens om 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Dus het worden lange, zware dagen.
 
06-08-2008
Hierbij een berichtje van de afgelopen twee dagen.
Gisteren begon het volledige programma voor Rob. Het begon met logopedie. Daarna had Rob zuurstoftherapie. Aansluitend had Rob manuele therapie. Daar hebben ze de botten in zijn handen, vingers en nek gekraakt. Dit was niet pijnlijk. "s Middags begon Rob eerst met elektrotherapie, daarna had hij koude/warmte therapie. Ze leggen hierbij washandje gevuld met warme of koude compressen op zijn linkerschouder en op beide knieën. Aansluitend kreeg Rob 2 uur lang therapie in het Adeli-pak. (Zie foto hieronder). Dit was zeer intensief. Ze begonnen met oefeningen op de grond en later moest Rob lopen in het Adeli pak. Daarna had Rob een uur lang massage. 's Avonds was Rob bekaf.
 
slowakije1
 
Vandaag was het een soortgelijk programma. Vandaag stond de manuele therapie niet op het programma, maar een behandeling met het heilzame modder. Dit zijn compressen die gevuld zijn met modder en werden op Rob's knieën gelegd. Dit voelde warm aan. Het lopen in het Adeli pak ging vandaag al een stuk beter. Er werd ons verteld dat het lopen met een Adeli pak 3 keer zo zwaar is dan zonder pak. Rob had gisteren last had van zijn schouder, omdat het pak veel te hard op het litteken bij zijn schouder duwde. Vandaag hebben ze het pak aangepast, zodat het veel beter ging. Rob had andere schoenen gekregen van het Adeli team, maar deze pasten ook niet goed. Vandaag heeft Rob daarom zijn eigen schoenen aan gehad en deze hebben ze provisorisch met elastieken aangepast. Het zijn voor Rob intensieve dagen.
 
09-08-2008
De eerste week van de Adeli therapie is achter de rug. Het is een ontzettend vermoeiende week geweest. Rob heeft iedere dag therapie gehad van ongeveer 10.30 uur tot en met 17.00 uur. Het programma was iedere dag bijna hetzelfde. Het meest intensieve was het lopen in het Adeli pak. Rob had iedere dag 2 uur dit pak aan. Ze begonnen eerst met arm- en beenoefeningen op de grond en daarna moest Rob lopen in een loopbrug of met een kruk. Op het einde deden ze ook nog oefeningen aan het wandrek voor Rob's evenwicht.
Vandaag hebben we een gesprek gehad met de arts van Adeli. Hij is erg tevreden hoe het gaat, maar kan ook niet zeggen hoeveel baat Rob bij deze therapie zal hebben. Rob moet thuis ook nog veel oefenen en de resultaten zullen waarschijnlijk pas over ongeveer 3 weken na thuiskomst zichtbaar zijn. Rob merkt nu al dat zijn evenwicht een beetje beter is en dat zijn spitsvoeten minder zijn.
Morgen hebben we eindelijk een vrije dag. We hopen op mooi weer, zodat we kunnen bijkomen bij het zwembad. Dan kunnen we weer met frisse moed aan de nieuwe week beginnen.
 
11-08-2008
Gisteren hebben we heerlijk genoten van onze enige vrije dag hier. Het zonnetje scheen en het was ongeveer 28 graden. We hebben de hele middag lekker aan het zwembad liggen luieren. 's Avonds hebben we bij een Italiaan in het centrum gegeten. Heerlijk!!! Heel wat beter dan het eten in het hotel.
Vandaag is de Adeli therapie weer van start gegaan. Nog 1 zware week voor de boeg. We hopen dat Rob het gewenste resultaat, namelijk beter lopen, mag behalen. Dan is het allemaal de moeite waard geweest. Het programma van Rob is ongeveer hetzelfde als vorige week. Vorige week hadden we 's middags nog weleens 1,5 uur vrij, maar dat is deze week niet meer. We hebben iedere middag een uur pauze en Rob moet een half uur eerder beginnen.
 
15-08-2008
Het eind is in zicht. Het zijn ontzettend zware weken geweest, maar hopelijk de moeite waard. Vanmorgen hebben we een gesprek gehad met de arts. De bewegingsmogelijkheden in de armen en benen van Rob zijn beter geworden. Of het uiteindelijk ook resulteert in beter lopen weten we nog niet. Rob zal als we thuis zijn eerst goed moeten uitrusten en hopelijk zien we daarna meer resultaat. Dus dat is afwachten.
Vanavond is er een afscheidsfeestje van alle mensen die morgen de laatste therapiedag hebben. We zijn momenteel helaas de enige Nederlanders, het zijn veelal mensen uit Oostenrijk. En aangezien we niet goed Duits kunnen, is het praten met handen en voeten. Gelukkig zijn er een aantal mensen die goed Engels spreken.
Morgen nog een laatste therapie dag, dan de koffers pakken en dan zondag weer lekker naar huis.
 
slowakije 097 website
 
08-09-2008
Het is alweer 3 weken geleden dat we terug zijn gekomen uit Slowakije. De eerste 2 weken na onze thuiskomst was Rob erg vermoeid. Maar gelukkig gaat het nu steeds beter.
Het lopen van Rob is toch weer een beetje verbeterd. De fysiotherapeut van Rob vond ook dat het lopen beter gaat. Het evenwicht van Rob is verbeterd, de passen zijn gelijk en hij staat veel rechter. Rob heeft zelf ook meer vertrouwen in het lopen. Bij de fysiotherapie loopt Rob nu nog met 1 kruk.
Ik zal binnenkort een stukje flimen bij de fysiotherapie, zodat jullie ook kunnen zien hoe het nu gaat.
 
27-09-2008
Een paar weken heb ik een stukje gefilmd bij de fysiotherapie en het is me nu eindelijk gelukt om deze op de website te plaatsen. (Zie aan de rechterkant bij filmpjes.)
Het lopen is echt een stuk verbeterd. Het evenwicht van Rob is een stuk beter, zodat Rob ook meer zelf vertrouwen heeft om te lopen. We zien duidelijk verschil met een paar maanden geleden.
Vorige week heeft Rob ook een gesprek gehad met de schoenmaker en de revalidatie-arts. Er is nu afgesproken dat Rob weer 'gewone' schoenen mag dragen, aangezien de spitsstand van zijn voeten minder is geworden. Als dit goed blijft gaan, dan is Rob voortaan verlost van de aangepaste schoenen.
Op 13 september jl. was er een open dag in revalidatiecentrum Blixembosch. Ze hadden aan Rob gevraagd om te poseren met de schilderijen die hij tijdens zijn revalidatie had gemaakt. Het was erg leuk, aangezien we vele mensen hebben teruggezien van de tijd dat Rob daar revalideerde.
 
03-12-2008
Begin van dit jaar keken we weleens naar het programma Per Ongeluk. Rob heeft destijds een keer gereageerd op een aflevering aangezien het erg herkenbaar was. We hebben toen ook de vraag gekregen van de redactie van het programma per ongeluk of wij ook interesse hadden om ons verhaal te vertellen. Na veel wikken en wegen hadden we besloten om het te doen. Maar....toen bleek dat het niet meer nodig was.
Een paar maanden geleden werden we weer opnieuw benaderd. Toch nog samen en met anderen er goed over gesproken en we hebben besloten om ook ons verhaal te vertellen. Volgende week zijn de opnames en de uitzending op t.v. zal waarschijnlijk in februari/maart 2009 zijn. Erg spannend!!!
 
09-12-2008
Gisteren waren de eerste opnames voor het programma Per Ongeluk. Om half 10 was iedereen aanwezig. Eerst werd de huiskamer wat verbouwd en toen kon het interview met Rob beginnen. Helaas was Rob erg schor (PSV had zaterdag moeten voetballen en stonden met rust 2-0 achter, dus met flink aanmoedigen had PSV nog met 4-2 gewonnen). Het interview duurde ongeveer 3 kwartier. Toen is iedereen weer vertrokken en moesten we om half 3 weer in Blixembosch zijn. Rob heeft in deze tussentijd even kunnen rusten, want het was behoorlijk vermoeiend.
Vanmorgen heb ik mijn interview gehad. We weten dat de broer van Rob ook mee doet met het programma en van alle anderen weten we het niet. Vrijdag is er nog een slotact. Wat er dan gaat gebeuren is nog een verrassing.
Ik ga natuurlijk niet alles verklappen wat er verteld en gedaan wordt in het programma. Dat zien jullie wel bij de uitzending volgend jaar.
 
foto per ongeluk
 
16-12-2008
Vorige week vierden we het 40 jarig jubileum van mijn collega Helma van de Ven. Ze had een bijdrage gevraagd voor een goed doel, maar het goede doel werd pas later kenbaar gemaakt. Het bleek alleen dat iedereen op de hoogte was van het goede doel, behalve ik.
Gisteren stond Helma bij ons aan de deur en ze kwam een cheque brengen. Het geld wat ze had ontvangen voor haar jubileum, werd geschonken aan de stichting Strijd na coma. Echt een geweldig initiatief!!! Gewoon geen woorden voor......Helma ontzettend bedankt.
 
jubileum helma1
 
2009
 
10-02-2009 Uitzending Per ongeluk
Vanavond is de eerste aflevering van het programma Per ongeluk. Het begint om 20.50 uur op Nederland 2. De uitzending van Rob is op 10 maart gepland. Spannend!
 
28-02-2009 Benefietconcert
Op zaterdag 28 maart a.s. om 20.00 uur wordt een benefietconcert georganiseerd ten gunste van onze Stichting in het Cultureel Centrum Servaes te Dinther. Artiesten die belangeloos hun medewerking verlenen zijn MarieChristien, De Die & Ik en Bert Kuijpers. Het belooft een afwisselend programma te worden met muziek en cabaret. Draagt u onze stichting een warm hart toe en wilt u een gezellige avond beleven, dan zien wij u graag op 28 maart in het Cultureel Centrum Servaes. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij Jan Meulenbroek (tel. 0413-292243), Rob en Jolein van den Heuvel (tel. 073-5470414) en Henk Habraken, Schoolstraat 10 te Dinther, maar zijn ook te bestellen per email
 
05-03-2009 Rijbewijs
In 2006 heeft Rob 2 keer een rijtest gehad, wat helaas niet voldoende was om het rijbewijs weer terug te krijgen. Een enorme teleurstelling!

Eind vorig jaar had Rob zoiets van: ik wil het eigenlijk weer proberen. Dus de rij-instructeur van de Welzorg gebeld en afgesproken om eerst een aantal proeflessen te nemen. De rij-instructeur zag voldoende vooruitgang, dus Rob is weer gaan lessen.
Gisteren om 9.45 uur was de rijtest. Helaas was het iets uitgelopen, zodat Rob later aan de beurt was. En hij was al zo zenuwachtig. Hij is gaan rijden en bij terugkomst had de rij-examinator geen op- of aanmerkingen. Dus Rob heeft zijn RIJBEWIJS weer terug. Joehoe!!! Echt helemaal geweldig.
De auto moet nog wel aangepast worden, want Rob heeft knie-gas en nog een aantal aanpassingen meer nodig. Als dat allemaal geregeld is, kan Rob eindelijk weer zelfstandig op pad.
 
09-03-2009 Persbericht
 
P E R S B E R I C H T  
Programma:   Per Ongeluk 
Een programma over de ingrijpende gevolgen van een verkeersongeluk 
Uitzending:    Dinsdag 10 maart 2009, 20:50 uur, Ned.2 
Gast/slachtoffer: Rob van den Heuvel 
Op de vroege ochtend van 31 maart 2003 rijdt Rob van den Heuvel via een sluiproute naar zijn werk. Rob, net een half jaar getrouwd, is zelfstandig timmerman en heeft een aardige klus een paar kilometer van zijn huis vandaan. Als hij die ochtend een gevaarlijke kruising nadert komt er van links een Nissan Patrol die hem geen voorrang geeft. Rob heeft hem niet zien aankomen. De klap die volgt is hevig en Rob wordt met een traumahelicopter vervoerd naar Nijmegen. Hij is buiten bewustzijn en tot groot verdriet van zijn vrouw en familie wordt hij niet wakker. Zijn coma duurt maanden en de artsen hebben weinig vertrouwen in de afloop. Jolein, zijn vrouw, geeft de strijd echter niet op. Na een speciale therapie en revalidatie verbaast Rob artsen en zijn familie en vrienden. Hoewel de toekomst nog vol onzekerheden is, zijn Rob en Jolein blij dat ze elkaar nog hebben. Samen zitten ze als vanouds op de tribune bij PSV. Rob in het rolstoelvak, maar met evenveel passie voor de club als vóór zijn ongeluk. 
Per Ongeluk volgt mensen die door een verkeersongeluk een ingrijpende levensverandering doormaken. 
Marion Lutke ontmoet verschillende slachtoffers met hun verhalen van pijn, onbegrip en strijd maar ook van passie, hoop en doorzettingsvermogen.
 
10-03-2009 Uitzending
Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben, is het verkeerde bandje gestart. Nee, we hebben echt geen metamorfose gehad. Hebben wij weer...
Ik heb zojuist contact gehad met de redactie van Per Ongeluk en morgen krijgen we te horen wanneer de uitzending gepland gaat worden. We zijn ook enorm teleurgesteld dat niet 'onze' uitzending vanavond te zien is geweest. We hebben ook enorm naar dit moment toegeleefd. We hopen dat jullie allemaal toch weer voor de t.v. gaan zitten als wel de juiste band gestart gaat worden.
Als ik meer weet morgen, zet ik het meteen op de website.
 
11-03-2009 Nieuwe datum uitzending
Gisteren zijn we bedolven door de telefoontjes, sms-jes en mailtjes. Gelukkig zaten er dus vele mensen voor de t.v. om naar de uitzending te kijken. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat het niet de uitzending van Rob was.
Inmiddels heb ik contact gehad met de redactie. Waar de fout precies ligt weet ik niet, het was een heel technisch verhaal. Maar ik heb wel de nieuwe datum doorgekregen wanneer de uitzending zal plaatsvinden. (Als ze de goede band kunnen vinden, ;-) De uitzending staat nu gepland op 21 april. Hopelijk zitten jullie dan allemaal weer voor de buis.
 
23-03-2009 Hans v.d. Velden
Op 2 maart 2009 is Hans van der Velden (vader van mijn collega Hanneke) overleden op 58 jarige leeftijd. Veel te jong, zo oneerlijk....
Hans wilde geen bloemen, maar wilde graag een bijdrage voor de Stichting Strijd na coma. Het totale bedrag van de collectebussen was € 1456,00. Wij waren enorm verrast door dit ontzettend mooie, maar ook erg dubbel gebaar.
 
Hans, ontzettend bedankt hiervoor!!!
 
30-03-2009 Benefietconcert
Op zaterdagavond 28 maart is er in het Cultureel Centrum Servaes een spetterend benefietconcert gehouden voor de stichting Strijd na coma. Op deze avond was er een afwisselend avondvullend programma van muziek en cabaret.
Deze avond is mogelijk gemaakt door het belangeloos optreden van MarieChristien, De Die & Ik en Bert Kuijpers. Het Cultureel Centrum Servaes voor het beschikbaar stellen van de zaal, tuincentrum Langenhuijzen voor het aankleden van het podium en nog vele anderen. Ontzettend bedankt!!!
We hebben enorm genoten van deze avond. En uit de vele reacties die we hebben ontvangen, bleek wel dat het een zeer geslaagde avond was.
Iedereen ontzettend bedankt die deze avond mogelijk hebben gemaakt.
 
bc op podium
 
01-04-2009 Foto's benefietconcert
Foto's van het benefietconcert zijn te zien als u klikt op foto's aan de rechterkant, daarna klikken op volgende en dan ziet u een map benefietconcert 28-03-2009. Hier staan enkele foto's van de zeer geslaagde avond.
 
17-04-2009 Uitzending op 21 april
Volgende week dinsdag 21 april om 20.50 uur staat de uitzending van Rob van het programma Per ongeluk gepland. Hopelijk gaat het deze keer wel goed. We zijn erg benieuwd naar jullie reacties.
Dus allemaal kijken volgende week dinsdag op Nederland 2.
 
22-04-2009 Link naar uitzending Per Ongeluk
Bij deze willen we jullie ook allemaal ontzettend bedanken voor alle reacties!!!
We merken nu dus wel dat de uitzending goed bekeken is en dat geeft een goed gevoel. Hopelijk kunnen we andere mensen ook met ons verhaal helpen.
 
12-05-2009 Reacties uitzending website eo
 
Hierbij de reacties die tot nu toe zijn achtergelaten op de website van de EO. 

geerke, 12 mei 2009 21:43 uur
hoi rob
rob wat een door zetter ben je!
gefeliciteerd met het halen van je rijbewijs! 
nog heel veel geluk samen met jolijn
groetjes geerke
 
rene, 11 mei 2009 13:32 uur
Rob en Jolijn,
Wat zijn jullie twee geweldige mensen en wat een doorzetters. Rob van Harte gefeliciteerd met je rijbewijs en wij wensen jullie nog heel veel jaren in gezonheid en geluk samen
 
Henk , 8 mei 2009 22:00 uur
beste Rob 
gefeliciteerd met het behalen van u rijbewijs en ik hoop als u nog en vijn leve mag hebben met u vrouw 
groeten Henk
 
Sylvia, 7 mei 2009 17:16 uur
Beste Rob,
Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw rijbewijs. Ik was erg onder de indruk van jouw doorzettingsvermogen.
Gods zegen voor u en uw vrouw.
Groeten van Sylvia
 
Tina VanderlindenWeer, 3 mei 2009 04:25 uur
Weer een berichtje uit Canada.
Hartelijk gefeliciteerd Rob met al dat hard werken en nog wel U rijbewijs gehaald, wat hebt U het al ver gebracht.
Keep up the good work,Jolein ook proficiat en bedankt voor al U hulp en support.
 
Arcelia , 30 april 2009 23:08 uur
Ik heb pas de uitzendig bekeken. Rob van harte gefeliciteerd met jou rijbewijs, goed gedaan!! jij bent een echt doorzetter, en Jolein, jij weet het dat ik vind jou erg bijzonder. Ik wens jullie veel geluk en succes in het leven!!
Groetjes, Arcelia
 
Francy Hellings, 29 april 2009 13:08 uur
Hallo Rob en Jolein
Ik heb net de uitzending bekeken en heb ontzettend veel respect op de manier hoe jullie je hier doorheen hebben geknokt. Jolein (ik ken je van mijn aerobicles) wat heb ik een bewondering voor jou en zonder jou was Rob nooit zover gekomen denk ik. En Rob wat ben jij een vechter en wat heb je al veel bereikt. Gefelciteerd met het behalen van je rijbewijs!
De liefde die jullie uitstralen voor elkaar is ontroerend en jullie kracht. Het gaat jullie goed!!
Gr Francy
 
Peter Verhagen, 28 april 2009 15:11 uur
Rob en jolijn,
Ik ben zéér onder de indruk van de kracht die jullie beiden voor elkaar hebben.
Liefde en topsport ineen!
Peter Verhagen, loopmaatje van Rob's vader
 
Marlein, 25 april 2009 21:46 uur
Hoi Rob en Jolein,
Wat een mooie aflevering zeg!! En wat een wonder dat het zo goed met je gaat Rob! Ik heb ook bewondering voor jou Jolein! Zoiets hou je alleen maar vol als je echt van iemand houd!! Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe in jullie verdere leven!! 
X Marlein
 
nora, 24 april 2009 20:08 uur
Graag wil ik mijn bewondering uitspreken op de manier waarop jullie hier mee om zijn gegaan.geweldig.Kun je zien wat je met een positieve instelling kunt bereiken.Ik wens jullie veel gezondheid en alle goeds voor de toekomst.Hartelijke groeten van een bewonderaar.
 
John en Elly, 24 april 2009 07:44 uur
Lieve Rob en Jolein,
Ook wij hebben met verbazing en bewondering naar jullie verhaal gekeken en kunnen alleen maar zeggen dat wij heel veel respect hebben voor jullie en ook wij wensen jullie heel veel geluk en liefde toe voor de rest van jullie leven!!!!!!
Dikke kus voor jullie allebei John en Elly
 
ad en rian, 24 april 2009 00:07 uur
Hoi Rob en Jolein, wij zijn bijna sprakeloos!! Hoe jullie dit overleefd hebben.
Een WONDER , toch? Leef je leven, en geniet van je geluk.
Liefs, Ad en Rian
 
Sippie, 23 april 2009 20:53 uur
Wat geweldig dat je het rijbewijs hebt gehaald en wat een doorzetter ben je,natuurlijk met je lieve vriendin en familie. Je hebt er lang genoeg voor geknokt je verdient het om je weer zo te voelen en ik wens jullie nog heel veel geluk toe en hoop voor jullie dat jullie nog lang samen mogen blijven. De h gr van Sippie
 
Annet, 23 april 2009 20:37 uur
Hallo Rob en Jolein,
van de week uitzending van per ongeluk gezien met jullie verhaal.
wat heb ik bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en kracht.
Rob, van harte met het opnieuw behalen van je rijbewijs, heel veel veilige kilometers gewenst. en jullie samen nog veel gelukkige en gezonde huwelijksjaren.
 
RENEE, 23 april 2009 14:43 uur
HOI ROB EN JOLEIN
VOL BEWONDERING EN RESPECT HEB IK NAAR JULLIE UITZENDING GEKEKEN,GEWELDIG MET WELKE ENERGIE EN KRACHT JULLIE DEZE NARE PERIODE DOORGEWORSTELD HEBBEN, JULLIE ZIJN MET RECHT EEN VOORBEELD VOOR VELE DIE IN DE ZELFDE SITUATIE VERKEREN.ROB BLIJKBAAR VOND GOD DAT JE NOG NIET KLAAR WAS OP DEZE WERELD, EN DAT JE NOG EEN TAAK TE DOEN HEBT.IK WIL JULLIE GODS ZEGEN TOE BIDDEN EN GA DOOR OP DE WEG DIE JULLIE INGESLAGEN ZIJN GROETJES
 
Renske, 22 april 2009 23:13 uur
Hoi Rob en Jolein! 
Ik heb echt met kippenvel zitten kijken naar de uitzending gisteren, terwijl ik al voor een heel groot deel het verhaal kende. Maar dat jullie allebei zo'n doorzettingsvermogen hebben gehad, is onbegrijpelijk! Het komt allemaal goed met jullie!
Rob, van harte gefeliciteerd met je rijbewijs, en ik zie jullie snel weer!
Liefs, Renske
 
Truus, 22 april 2009 22:57 uur
Hoi Rob en Jolein,
Heb vanmorgen huilend naar het programma gekeken,ik heb zelf op 27-7-2004 ook een ongeluk gehad,maar als ik jou dan zie fantastisch wat een doorzettingsvemogen.En ook een pluim voor je vrouw Jolein,ik hoop dat jullie nog vele fijne en gelukkige jaren samen mogen beleven.
Proficiat met het behalen van je rijbewijs,geweldig Rob.
Marc van Bommel van PSV is geboren in mijn woonplaats Maasbracht.
Groetjes-dikke knuffel.
 
Esther, 22 april 2009 19:41 uur
Hoi Rob en Jolien,
Wat een verhaal zeg... pfff! Ik heb echt erg veel respect voor jullie! Zo veel kracht! Ik denk dat een hele hoop mensen hier nog een lesje uit kunnen halen...
Rob: Gefeliciteerd met het opnieuw behalen van je rijbewijs!!!
Veel succes nog met alles! Ga zo door!!! Top!!!
 
Lambert , 22 april 2009 19:26 uur
Jolein en Rob,
Al zappend kwam ik in jullie aangrijpende verhaal terecht en ben blijven hangen tot het einde. Ik zat te kijken naar FC Twente- Nac overigens.
Ik werd getroffen door de volharding waarmee Jolein is blijven geloven dat het goed "moest" komen. En dat aan doorbijten en blijven geloven niets mis is hebben jullie allebei bewezen.
Van harte proficiat met het opnieuw behalen van je rijbewijs en houd de"draad"vast.
 
Henny, 22 april 2009 19:02 uur
Hoi Jolein en Rob.
Wat een prestatie om al zover gekomen te zijn!!
De reportage is door mij goed gevolgd en deed me heel erg denken aan al hetgeen wij thuis met onze jongste broer hebben meegemaakt. Zijn verhaal lijkt heel erg veel op jullie gebeurtenis. Ook mijn broer heeft zijn rijbewijs weer terug en ik weet zo'n beetje hoe heerlijk dit aanvoelt voor jou Rob, maar ook voor Jolein en al jullie lieve naasten, die natuurlijk heel erg meeleven met jullie.
En geweldig hoever jullie al gekomen zijn.
Het ga jullie super en vriendelijke groetjes van Henny uit het zuiden des lands.
 
Janneke, 22 april 2009 16:17 uur
Ten eerste gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs. Dit verhaal herken ik wel wat. Ik heb echt respect voor je doorzettingsvermogen.
groetjes Janneke
 
H Huizinga, 22 april 2009 16:16 uur
Hallo Rob
Heb vanmorgen het programma gezien, wat een doorzettingsvermogen, wat een vechtlust om er bovenop te komen, en inmiddels ook nog je rijbewijs gehaald! Gefeliciteerd!Je bent een kanjer.Ook geweldig zijn al die mensen om je heen die je enorm hebben gestimuleerd om dit te bereiken. Bovenal heb ik bewondering voor Jolein die steeds in je heeft geloofd dat het goed zou komen en die je in dit alles tot grote steun is.
Ik wens jullie dan ook een bijzonder gelukkige toekomst samen.
 
José Klijn, 22 april 2009 14:43 uur
Hoi Rob,
Met heel veel bewondering heb ik naar je uitzending gekeken. Met dubbele gevoelens. Ook onze zoon heeft van okt.2007 tot jan 2009 moeten vechten voor zijn leven met hetzelfde doorzettingsvermogen als jij. Ik buig diep mijn hoofd voor jou en wens je het aller-allerbeste toe. Jij komt er wel weer net als onze zoon, die trouwens net zoals jij (en wij) ook fanatiek PSV-supporter zijn. Ligt het misschien aan de naam Rob of aan de passie voor PSV?????
Dikke knuffel van ons ook voor die andere kanjer bij jou, JOLEIN
 
grietje klaassens, 22 april 2009 11:53 uur
Toen ik vanmorgen tv keek schrok ik ontzettend. Het was het verhaal van onze dochter.Precies zo'n ongeluk, ook in de flank geraakt, ook uit de auto gehaald, in coma, bijna hetzelfde als bij jullie.Ik voelde heel erg mee met Jolien.Zelf weten contact te hebben terwijl anderen het niet zien. Het schrikken van die opgeblazen persoon,die je zo dierbaar is.Het kwam allemaal weer boven.Ook onze dochter is een vreselijke doorzetter. Haar herstel is heel erg vlot gegaan. Ze heeft zelfs haar studie afgerond.Blijf knokken zou ik zeggen. Jullie zijn geweldig.
 
femmy, 22 april 2009 10:55 uur
ik heb vanmorgen de uitzending met kippevel gezien Wat een kracht doorzettingvermogen en vooral liefde sprak er uit Ook gefeliciteerd met je rijbewijs Rob Veel kracht voor jullie toekomst toegewenst
 
Manfred, 22 april 2009 10:53 uur
Beste Rob en Jolien,
Ik heb toevallig vanochtend de herhaling gezien en zat met bewondering naar jullie te kijken. Blijf doorzetten en juliie komen er bovenop! Erg veel respect voor jullie! Gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs Rob!! Succes en sterkte met de verdere revalidatie (Een Ajax fan)
 
fem, 22 april 2009 10:49 uur
met kippevel heb ik deze aflevering gekeken wat hebben jullie een moed,kracht en doorzettingsvermogen ongelooflijk knap en gefeliciteerd met het halen van je rijbewijs ik wens jullie alle kracht om er iets moois van te maken de rest van jullie leven
 
coba.22-4-2009, 22 april 2009 10:43 uur
beste Rob en Jolien ik zat gisteren per ongeluk te kijken,en ik vindt het knaap dat jullie samen er zo voor geknokt hebben en al zoveel bereikt hebben. De tranen stonden in mijn ogen al ken ik jullie niet.En geef de moed nog niet op jongen met zo,n displinne kom je er wel. 
GEFELICITEERD met je rijbewijs geniet ervan, maar kijk goed uit, want een ongeluk zit in een klein hoekje.En het hoeft niet altijd aan je zelf te liggen.
Wij wensen jullie nog hele vele fijne liefdevolle, gezonde en fijne jaren samen.
Rob en Jolien zet hem op.
De groetjes
 
Chris, 22 april 2009 10:37 uur
Proficiat! Wat een geweldig stel zijn jullie. Alle lof voor jullie allebei.
Ik wens jullie een hele fijne toekomst samen.Geniet van het leven.
 
Dan, 22 april 2009 10:27 uur
Boven alle goede woorden en alle goeds naar jullie geschreven, wil ik het volgende zeggen:
"Wat mij sterk is opgevallen, is de onbegrensde liefde en trouw van Jolein naar Rob toe. Ik ben hier bijzonder door getroffen.
Ik wens jullie de Hulpenloze Hulp (=God)toe!
Gegroet, het ga jullie goed.
 
Suzanne, 22 april 2009 10:20 uur
Hallo Rob en Jolein,
Jullie kennen mij niet, ik zag net de uitzending over het ongeluk op tv.
Tjonge jonge zeg is niet niks wat er is gebeurd, maar het is ook niet niks wat jij Rob samen met je vrouw Jolein hebt bereikt. Ik heb zwaar bewondering voor jouw Rob, dat je zó ver bent gekomen. Ik zat met open mond te kijken! En voor Jolein heb ik ook diep respect, dat jij je man zo goed gesteunt hebt tijdens dit alles. Petje af voor jullie.
Gefeliciteerd met je rijbewijs Rob, je kan erg trots op jezelf zijn net als Jolein. Ik wens jullie veel liefde en geluk toe.
Oja en nog iets, die therapeuten in dat revalidatiecentrum vind ik trouwens ook toppers!
(sorry voor al het geslijm, maar ik vond dat het even gezegd moest worden)
Liefs Suzanne(21) uit Rotterdam
 
Janine, 22 april 2009 10:19 uur
Wat geweldig fijn op te zien hoe goed het met jullie gaat. Ik vind het ontzettend knap hoe jullie dit samen voor elkaar boksen. Hartverwarmend ook de liefde die jullie uitstralen. Rob ik wil je heel hartelijk feliciteren met je nieuw verworven vrijheid. Ik wens jullie heel veel geluk toe en nog heel veel herstel ook.
 
dennis , 22 april 2009 10:19 uur
Ik heb deze ochtend met kippevel op mijn lichaam naar jullie verhaal zitten kijken .
jij Rob met je doorzettingsvermogen , en jij Jolijn met je steun en er altijd zijn voor je man ,en natuurlijk alle mensen erom heen , woorden schieten me tekort ,heel erg moedig om dit allemaal op tv te vertellen ,
,zo zie je maar weer , hoe alles in enkele seconde kan veranderen ......... , maar genoeg over het verleden , wil jullie een hele fijne toekomst wensen ,heeeeeeel veel geluk en suc6 , ik heb bewondering voor jullie
 
Karin, 22 april 2009 10:16 uur
Hallo Rob en Jolein,
Zojuist jullie aflevering gezien. Wat knap hoe jullie hier doorheen zijn gekomen. Dit kan ook alleen maar als je samen zo'n doorzettingsvermogen hebt. Beide hartelijk gefeliciteerd hoor. Ook van harte gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs Rob, super!! Beide verder veel geluk en een fijne toekomst toegewenst.
 
hanneke, 22 april 2009 10:15 uur
Wat 'n 2 'toppers" zeg,dat jullie 'n voorbeeld voor andere mogen zijn.Heel veel geluk samen in de toekomst!!!!!!
 
Andrea, 22 april 2009 10:13 uur
Hallo Rob en Jolein,
Rob, gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs! 
Wat fantastisch, hoe jullie er na alle narigheid nu voor staan. Dat heeft me echt geraakt.
Goed, dat jullie op tv geweest zijn. Ik weet zeker dat jullie verhaal veel steun en hoop kan bieden aan degenen die het nodig hebben.
Ik wens jullie veel sterkte, kracht en liefde...
Groetjes, liefs Andrea
 
nelleke, 22 april 2009 10:08 uur
Hoi Rob,
Van harte gefeliciteerd met je nieuwe stukje vrijheid!
Met tranen in mijn ogen heb ik naar de aflevering gekeken.
De liefde van je vrouw is zo intens, je voelde de de warmte door de tv heen! En jij met zoveel kracht en doorzettingsvermogen. Fantastisch!
Jullie zijn een bijzonder stel met heel veel levenskracht. 
 
Jane, 22 april 2009 10:08 uur
Rob en Jolein, Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie rijbewijs en dat jullie er samen heel lang mogen genieten. Rob voor jou heel veel complimenten met je doorzettings vermogen en Jolein voor alle opvang, verzorging en helpen van je man! Laten we, zeker, voorop stellen dat jij net zogoed patient bent als je man want dat vergeten een hele hoop mensen dat de partner het "meestal" zwaarder heeft dan degene die het ongeluk heeft ondergaan! Voor beiden nog een lang leven samen in goede gezondheid.
Liefs, Jane.
 
Anja Nuijten, 22 april 2009 10:08 uur
Van harte gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs, met je geweldige doorzettingsvermogen en super leuke vrouw.
Ik hoop dat julie nog jaren van elkaar mogen genieten.
Veel geluk samen.
 
André v Berkum, 22 april 2009 10:07 uur
hoi Rob Gefeliciteerd man met je rijbewijs 
Ik hoop dat je weer zo ver komt met lopen met een kruk knap hoor dat je zo sterk bentik zit met tranen in me ogen zo te zien allemaal lieve mensen om je heenga zo door maneen heel gelukkige toekomst :)André :)
 
Corrie, 22 april 2009 10:06 uur
Hallo Rob & Jolein,
Vol bewondering en met tranen in de ogen heb ik naar de herhaling gekeken.Wat zijn jullie een positief stel, geweldig allebei.Natuurlijk wil ik jou Rob feliciteren met je rijbewijs.Ga zo door allebei.groeten Corrie
 
Sara, 22 april 2009 10:05 uur
Hey Rob,
Ik heb net je uitzendig bekeken, en moet zeggen dat het me enorm heeft geraakt.
geweldig om te zien hoe je je hersteld hebt.
Ik ga in september starten met de opleiding tot fysiotherapeut!Dus het was mooi om te zien hoe je met je beroep iemand kan helpen.
Petje af voor je doorzettingsvermogen!
eindhoven de gekste!
 
wilma, 22 april 2009 10:05 uur
Beste Rob en Jolein. Gisteren een indrukwekkende uitzending gezien over het ongeluk van Rob. Alle respect voor jullie doorzettingsvermogen. Jullie zijn een voorbeeld voor velen. De toekomst straalt jullie tegemoet. Veel geluk samen. Groet Wilma
 
marije hekkink, 22 april 2009 10:05 uur
wat een verhaal zeg! met tranen in de ogen zat ik te kijken, wat een doorzettters zijn jullie!
Én, super dat je je rijbewijs hebt gehaald! echt geweldig.
Wat een wilskracht en beschermengelen hebben jullie. 
groetjes marije hekkink uit hengelo
 
bianca cornelisse, 22 april 2009 10:04 uur
alle eerst gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs. heel veel geluk met je vrouw en ga zo door. je bent een voorbeeld voor andere. groetjes bianca
 
Marleen, 22 april 2009 10:04 uur
Hoi Rob en Jolein,
Van harte gefeliciteerd met al jullie successen. Ik heb een traantje weg gepinkt bij jullie verhaal. Wat een tragisch maar ook hoopvol verhaal. Ik wens jullie een mooi, liefdevol en gezond leven toe.
Groeten, Marleen
 
Ellen, 22 april 2009 10:04 uur
Zeeeeeer onder de indruk van jullie verhaal en zo zie je.... wonderen zijn soms niet de wereld uit.Heel veel geluk samen en nog gefeliciteerd met t rijbewijs... Groetjes Ellen en Peter
 
Serena, 22 april 2009 10:03 uur
Hoi Rob, en Jolein natuurlijk,
Wat ontzettend knap zeg!! 
Ik zit net de aflevering te kijken, en wat een doorzettingvermogen hebben u en uw vrouw.
Echte liefde bestaat nog zeker weten, want ze is er altijd voor je geweest, heel mooi.
Veel succes verder, en geef nooit op!
Groetjes Serena.
 
Tanja Lamain , 22 april 2009 09:56 uur
Hallo!
Van harte gefeliciteerd met je rijbewijs! Wat ontzettend knap! En ik heb echt bewondering voor je doorzettingsvermogen!
PS: doe de groetjes aan je broer Bas. (oud klasgenoot van mij).
Heel veel geluk en gezondheid gewenst!
 
Dolly, 21 april 2009 23:43 uur
Rob allereerst gefeliciteerd met je rijbewijs, fantastisch man! Wat een doorzetter ben jij!
Jolein ook ik neem mijn petje voor je af, ook jou ontbreekt het niet aan doorzettingsvermogen. Chapeau allebei.
 
Karin B., 21 april 2009 23:06 uur
Hoi Rob en Jolein,
Geweldig om te zien wat jullie samen hebben bereikt. Rob gefeliciteerd met je rijbewijs en ga zo door !!
Groetjes Karin(oud collega Jolein)
 
Rianne, 21 april 2009 22:45 uur
Wat heb jij een doorzettingsvermogen Rob, ongelooflijk. Maar Jolein wat ben jij een supervrouw! Petje af hoor hoe jij hebt gestreden voor het herstel van Rob.
Ik hoop dat jullie verder een super gelukkig leven krijgen, jullie zijn een geweldig mooi stel samen.
 
Frank, 21 april 2009 22:30 uur
Gefeliciteerd met je rijbewijs! Erg knap en veel bewondering voor je/ julie doorzettingsvermogen!!
 
Cindy, 21 april 2009 22:20 uur
Hallo Rob en Jolein,
Wat een herkenbaar verhaal was dit voor mij zeg!!Ook mijn man heeft door een ernstig ongeval maanden in coma gelegen en daarna maanden gerevalideerd,en ook hij heeft inmiddels zijn rijbewijs weer terug.
En ook wij waren op het moment van het ongeval net een half jaar getrouwd!!
Daarom weet ik ook precies hoe ongelooflijk zwaar het ook voor Jolein is geweest(en misschien nog wel is).
Petje af Meid!!!!Super!!!!!!!!
GR.Cindy Scholte uit Vlaardingen.
 
Piet Weijmans , 21 april 2009 21:54 uur
Hallo Rob en Jolein.
Met VÉÉL bewondering heb ik naar jou (jullie)uitzending gekeken.
Wat zijn jullie toch lekker optimistisch ,geweldig.
Wie zijn beperkingen kent, heeft onbeperkte mogelijkheden.
Rob ga zo door en ook met je humor.
veel geluk voor jullie beide.
Gr Piet uit Meerlo
 
Mathilde Dijkstra, 21 april 2009 21:53 uur
Hallo Rob en Jolein,
Vol bewondering gekeken naar de uitzending. Wat een doorzettingsvermogen en liefde voor elkaar !
Gefeliciteerd met je rijbewijs. We wensen jullie vanuit 'de Koekoeksklok' het allerbeste !
 
Marij, 21 april 2009 21:49 uur
Hoi Rob en Jolein, met tranen in de ogen heb ik jullie verhaal vanavond aanschouwd.
Ik ben zelf nog steeds aan het revalideren (in Hoensbroek) na een ernstig auto-ongeluk op 10 sept. 2008 omdat iemand onwel is geworden in haar auto. Mijn leven is ook in 1 minuut geheel veranderd. Maar jij heb toch nog meer in de kreukels gelegen dan mij. Mijn petje af wat je ervan gemaakt hebt tot nu toe. Maar met doorzetten en met steun van anderen kan je heel ver komen. 
Ik vind het fantastisch wat Jolein en je familie voor je doet. Heeeel veel sterkte en geluk voor jullie toekomst. Geef niet op.
Groetjes, Marij
 
feke, 21 april 2009 21:48 uur
dag Rob & Jolein, net "jouw" programma gezien.Direct gingen m'n gedachten naar 21 oktober 2007 om 01 uur, toen kreeg ik 'n telefoontje. M'n zoon (toen net geen 18)was overhoop gereden (aan hoge snelheid en met vluchtmisdrijf) en "opgeraapt" voor... De wereld staat stil, niets is belangrijk, alleen m'n zoon.M'n jongste zoon was 'n stille, maar grote steun. Jonas werd (hoger dan 'n basketring)40 m. verder gekatapulteerd. Hij heeft 't gehaald na 'n maand coma en heel wat revalidatie.Jonas functioneert vrij goed (wel concentratieprobs) maar we hebben hem nog. 'n Week later kreeg het UZ-Antwerpen 'n soortgelijk slachtoffer, zelfde leeftijd, die jongen heeft het niet gehaald, effe slikken.
Rob, Jolein, je broer, familie en iedereen die je nauw aan het hart liggen hebben 'n verschrikkelijke periode gehad, maar de vreugde die ze nù krijgen van JOUW INZET, daar zijn geen woorden voor. Doe zo verder en geniet samen van je nieuwe leven "ket" ! 
ps : proficiat met je nieuw rijbewijs.
 
j van harn, 21 april 2009 21:42 uur
hallo Rob
uitzending gezien,je bent van heel ver terug gekomen en hebt jezelf kranig gedragen.
mij spreekt je verhaal erg aan,mede omdat mijn zoon samen met zijn vriend ook een eigen timmerbedrijf heeft en wel eens alleen rijdt
veel sterkte en doorzettingsvermogen gewenst
ook voor de mensen om je heen
voor mij ben je een Kanjer.
vriendelijke groet. Jan van harn.
 
Jenny, 21 april 2009 21:39 uur
Hallo Rob en Jolein,
Ik was vanavond aan het flipperen (zappen) toen ik plotseling jullie op tv zag. Het kwam me héél herkenbaar voor; de beste vriendin (toen nog 16) van mijn oudste dochter is namelijk een soortgelijk ongeluk overkomen. Ook zij lag maanden in coma, heeft maanden gerevalideerd, zij loopt inmiddels ook weer en zij heeft (als 17- jarige nu) een invalide-auto. Wat een vechtlust hebben jullie zeg ! Petje af ! En gefeliciteerd met je rijbewijs Rob, hartstikke goed ! En dan jouw vrouw Jolein (de achterban wordt helaas vaak vergeten); wat een prachtvrouw ! Fantastisch !, dat ze jou zo steunt, ook petje af voor haar ! Ik wens jullie saampjes héél veel geluk in de toekomst ! 
Gr. Jenny
 
bart de Ruiter, 21 april 2009 21:37 uur
na de film te hebben gezien vind ik het mooi en geniet ook ik van mensen met een groot doorzetings vermogen.
petje af.
ik zelf heb op me 6 jaar 2 weken in koma gelegen door een ongeval., daarom trok dit verhaal mij aan.
wij wensen jullie samen veel geluk en een mooien toekomst.
Fam de Ruiter. Evertsoord.
 
Patricia, 21 april 2009 21:37 uur
Met veel ongeloof ik heb zitten kijken naar het programma. Rob wat heb jij een doorzettingsvermogen helemaal top. Ik ben blij voor jou dat jij gewoon zo goed vooruit gaat en gefeliciteerd met je rijbewijs. Ik wil toch nog Jolein een hele grote knuffel geven...meisje wat heb jij het ook goed gedaan,zonder jou en jou kracht denk ik niet dat Rob zover gekomen zou zijn. Ik hoop ook dat jij vele schouderklopjes hebt gekregen en krijgt want je bent een wereld vrouw. Veel geluk samen...maar daar ben ik helemaal niet bang voor ;-) Gr Patricia Meulenhoff
 
michel, 21 april 2009 21:35 uur
hoi rob,jolijn ik zag net de uitzending en ik vind het heel fijn dat het zo goed nu weer met je gaat gefeliciteerd met je rijbewijs michel
 
Trix Eversen, 21 april 2009 21:34 uur
Van harte gefeliciteerd met het opnieuw halen van uw rijbewijs!
Heel veel rijplezier toegewenst.
 
Corry, 21 april 2009 21:33 uur
Hallo Rob,
Vandaag heb ik de herhaling van jou verhaal gezien. Zeer ontroerend, en heel erg dapper hoe jullie je er doorheen hebben geslagen.
Van harte proficiat met je rijbewijs.
Ik wens jullie het allerbeste toe, en don´t give up. God bless you.
Hartelijke groeten, Corry
 
Moni, 21 april 2009 21:33 uur
Beste Rob, wat ben jij een doorzetter. Ieder ander had allang opgegeven. Maar niet alleen jouw doorzettingsvermogen ook lieve vrienden en een fantastische vrouw hebben je erdoor gesleept. En wat een schatje is die meneer Van Raaij toch..
 
Cilia Groot, 21 april 2009 21:29 uur
Rob, wat goed dat je je rijbewijs weer hebt na de lange strijd. Het was net of de film over onze zoon gaat die ook 11 jaar geleden een ongeluk heeft gehad.En je hebt een fantastische vrouw. En let op, het gaat steeds beter!!!
 
Wim Vermeulen, 21 april 2009 21:29 uur
Hoi Rob en Jolein, zojuist het EO-programma over het ongeluk gezien. Wat een kracht en sterke positieve strijd hebben jullie beiden al die tijd gehad! Een voorbeeld voor velen! Ik wens jullie een mooie toekomst toe, een toekomst die er enkele jaren geleden voor jullie heel anders uitzag! Maar dat kan niet meer mis na wat jullie hebben laten zien.
 
Trude, 21 april 2009 21:28 uur
Hallo Rob
Ik wil even reageren op de TV uitzending van je ongeluk. Het is vreselijk dat dit ongeluk is gebeurd, maar ik vind het fantastisch zoals jullie er mee omgaan. Dat is voor je vrouw maar ook voor jou veel doorzettings vermogen voor nodig. En die hebben jullie! En zeker ook petje af voor je vrouw die de toekomst heel positief met en voor jou tegemoet zie. Lieve groeten van Trude
 
John&Arnie vd Els, 21 april 2009 21:25 uur
Hey Rob,
Ik heb de uitzending goed bekeken, ik ken je nou al een hele poos maar jij staat sterk in je leven echt een doorzetter.
Ik kan me nog herinneren dat we voor de 1e keer in Blixembosch contact hadden met elkaar dus heb een groot gedeelte van jou vooruitgang kunnen zien.
Maar zoals ik je nu zie, kerel wat heb je al veel bereikt, rijbewijs, weer lopen WOW.
Maar ik weet zeker dat je niet stil blijft zitten jij wilt ook verder vooruit.
Rob met 1 woord: RESPECT!!!
zie je weer bij PSV...moest ik ff vlug nog zeggen.....
 
miriam schonk Oisterwijk, 21 april 2009 21:24 uur
Heb net naar jullie aflevering gekeken en mijn tranen zijn net droog.Wat een doorzetter ben jij samen met je vrouw Jolien>
Van Harte gefeliciteerd met je rijbewijs en ook jullie samen gefeliciteerd met alles wat jullie al bereikt hebben! Ik wens jullie heel veel liefde gezondheid en geluk voor altijd.
Groetjes Miriam
 
Ron, 21 april 2009 21:23 uur
Beste Jolijn en Rob, 
Ik heb diep respect voor jullie doorzettingsvermogen en energie!  Het ga jullie goed!
 
Gea de Boer, 21 april 2009 21:23 uur
Wat een held ben jij. En wat een bewondering ook voor je vrouw.
Super, wat zullen jullie dankbaar zijn en blij met elkaar.
Het mooie is dat het iedereen weer laat zien hoe onbelangrijk aardse zaken als geld etc. zijn.
Nog gefeliciteerd met je opnieuw behaalde rijbewijs, zo wordt je onafhankelijkheid steeds weer zoals het eerst was.
Prachtig!!
 
Henk, 21 april 2009 21:23 uur
Rob,Super dat je je rijbewijs weer terug hebt,ga zo door man!!
Gr Henk
 
Ger, 21 april 2009 21:22 uur
Rob, van harte met je rijbewijs en wens je verder een gelukkig en liefdevol leven samen met je lieve vrouw ! Jij komt er wel !
En natuurlijk succes met PSV !
Groeten, Ger
Een trouwe Feijenoordsupporter
 
Martin, 21 april 2009 21:22 uur
Grote Klasse, wat een verhaal. Je bent een voorbeeld voor anderen, wellicht is het iets voor je om lotgenoten te motiveren en te steunen. En ook de steun van jouw vrouw, echt geweldig!
 
Louise, 21 april 2009 21:21 uur
Beste Rob en Jolein.
Van harte proficiat Rob met je rijbewijs en Jolein, je bent een kanjer.
Ook voor jou is het tot nu toe een behoorlijk zware tijd geweest. Ik heb zojuist de hh uitzending bekeken.
Het ga jullie goed. Zet'm op Rob.
Groet van Louise uit Helmond (zo maar iemand)
 
Marry, 21 april 2009 21:21 uur
Zeer gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs.
Ik wens je dan ook een 'behouden vaart', samen met je vrouw.
Verder veel sterkte gewenst in alle opzichten. Gode alleen zij de eer.
 
Jeanne, 21 april 2009 21:21 uur
Rob gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs en veel succes bij de verdere revalidatie.Jolein proficiat met deze dijk van een vent. 
Veel geluk nog samen. Groeten uit Den Bosch
 
Anita van Dokkum, 21 april 2009 21:20 uur
hoi...net de uitzending gezien...ontroerend..en ontzettend goed wat je al hebt klaargespeeld!! ook gefeliciteerd met je rijbewijs die je hebt gehaald...wauw!! heel veel sterkte en suc6 met het bereiken van andere doelstellingen die je nog hebt..
groetjes Anita
 
Hannie Tewes, 21 april 2009 21:20 uur
Rob en Jolein,
Met grote bewondering en ontroering heb ik jullie filmpje op TV gezien.
Zo zie je maar geloof en oprechte liefde kunnen wonderen verrichten.
Veel geluk voor jullie beiden.
 
ursula, 21 april 2009 21:20 uur
haai rob ik heb net de uitzending gezien en vind het heel knap dat je zo goed er weer bovenop gekomen bent heel veel geluk verder!!
 
jannetje, 21 april 2009 21:20 uur
Hoi Rob en Jolijn!
Jullie zijn een geweldig stel! Wat een doorzetingsvermogen van jullie beiden!
 
76jbf, 21 april 2009 21:19 uur
Mijn grote bewondering voor zowel Rob als Jolein.
Met ontroering en bewondering zag ik jullie " wedstrijd" en jullie hebben gewonnen. Proficiat!!
 
els de lange, 21 april 2009 21:19 uur
Geweldig! Gefeliciteerd en veel geluk verder.
 
Rebecca, 21 april 2009 21:19 uur
Net de uitzending gezien...GEFELICITEERD met je rijbewijs!! Hopelijk ben je minder afhankelijk van andere mensen geworden.
Keep on going!! Respect voor jullie!
 
Kim, 21 april 2009 21:19 uur
Hallo Rob & Familie!
Gefeliciteerd Rob met je rijbewijs!!
Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte in deze zware tijd en heel veel geluk!
Het beste!
Groetjes Kim
 
Thea en Natasja, 21 april 2009 21:19 uur
Wij kennen je niet maar willen je toch feliciteren met het halen van je rijbewijs; je bent een kanjer en je vrouw ook!!
We wensen jullie samen veel geluk en zegen in je verdere leven!!
 
Henk, 21 april 2009 21:19 uur
Rob,super dat je je rijbewijs weer hebt.
Gefeliciteerd.
Gr Henk
 
Josje, 21 april 2009 21:19 uur
Hallo Rob,
gefeliciteerd met je rijbewijs!
Gr. Josje
 
stan, 21 april 2009 21:18 uur
hallo rob
ik heb net het progamma over jou gezien
ik wens je heel veel sterkte
en ik hoop voor je vrouw en jou dat het snel weer beter gaat :)
veel sterkte en succes
gr. Stan (12 jaar)
 
Margreet, 21 april 2009 21:18 uur
Hallo Rob,
Van harte gefeliciteerd met je rijbewijs. Geweldig dat je het gehaald hebt. Prachtig dat je zoveel doorzettingsvermogen heb, mensen kunnen nog wat van jou leren!
Groet, Margreet
 
T van Erp, 21 april 2009 21:17 uur
Rob, van harte gefeliciteerd met het wederom behalen van je rijbewijs!
Mensen zoals jij zijn een voorbeeld voor mensen die een dergelijk ongeluk hebben meegemaakt. Van mij heb je diep respect!
Tommy van Erp
 
Susanne, 21 april 2009 21:17 uur
Gefeliciteerd met je rijbewijs!!! En zet door!!!!
 
Peter-jan Balkenede, 21 april 2009 15:05 uur
Hallo Rob,
Ik stuur u deze reactie om dat ik dit vaak kijk, ook al vind ik het moeilijk omdat ik gewoon dagelijks naar mijn werk in den Haag ga met de auto,en denk je er niet bij na wat er kan gebeuren.Een dikke felictatie dat je mee doe met:Per Ongeluk.En fijn je zo weer te zien naar zoon harde klap. JONGEN ZET DOOR
gr: Jan-peter Balkenende
 
Feli, 20 april 2009 15:17 uur
Rob, van harte jongen, goed om te lezen dat je je rijbewijs weer hebt!
 
Klara, 19 april 2009 14:49 uur
Hallo Rob
Misschien vergis ik me maar is jouw uitzending niet al eens op T.V geweest? 
Nou ja het maakt verder ook niets uit. Veel sterkte en geluk in je leven.
Groetjes Klara
 
Annely, 21 maart 2009 09:42 uur
Ontroerend! Ik heb bewondering voor jullie allebei. Veel sterkte maar bovenal veel geluk samen. Gods zegen toegewenst.
   
Yasmijn, 17 maart 2009 20:20 uur
Wat een mooie uitzending! Jullie hebben een hoop meegemaakt zeg..
Veel sterkte in het verwerken en een plekje geven hiervan! En veel geluk samen!
 
Rianne, 17 maart 2009 10:44 uur
Hallo,
De link naar uitzendinggemist doet het niet, en op uitzendinggemist staat bij de aflevering en het verhaal van Rob van den Heuvel een andere aflevering van een paar weken geleden.
 
Haico Heesakkers, 16 maart 2009 12:16 uur
Wat hebben jullie een hoop meegemaakt en wat een kracht bij jou maar zeker ook bij je vrouwtje. Een voorbeeld voor velen!!! Het ga je goed!
Groet Haico
 
Peter en Margo, 15 maart 2009 23:18 uur
Rob, wat heb jij een ontzettend groot doorzettingsvermogen. Maar Jolein met jouw vertrouwen en kracht heeft Rob dat voor elkaar gekregen. Jullie zijn echte knokkers. Hoop Rob nog vaak te zien, als hij jou aan komt moedigen bij het tennissen.
Succes met de rijlessen, maar ook dat zul je waarmaken. Groetjes
 
Nathalie, 15 maart 2009 12:57 uur
Geweldig!!! Wát een doorzettingsvermogen hebben jullie beiden gehad om zover te komen!
Gods zegen voor de toekomst


 
15-07-2009 Adeli-therapie
Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op de website heb geplaatst. Maar alles gaat lekker z'n gangetje. Geen nieuws, is goed nieuws zullen we maar zeggen.
Het lopen van Rob gaat steeds beter. Binnenshuis loopt hij met 1 kruk en is nu druk aan het oefenen om zonder hulpmiddelen te lopen. Zijn evenwicht wordt steeds beter, dus wie weet.

In augustus gaan we weer voor 2 weken naar Slowakije voor de Adeli-therapie. Voor meer informatie over deze therapie, klik dan hier. Vorig jaar zijn we daar ook geweest en dachten dat we nooit meer terug zouden gaan. Het was ontzettend intensief en we zagen toen helemaal geen vooruitgang. Maar toen de vermoeidheid bij Rob minder werd, zagen we daadwerkelijk verschil. Zijn evenwicht ging met sprongen vooruit, hij liep veel rechter en veel beter. Dus we hebben besloten om dit jaar weer terug te gaan. Van 2 tot en met 16 augustus zijn we in Slowakije. Ik zal zo vaak mogelijk een bericht op de website achterlaten, zodat jullie weten hoe het gaat.
 
03-08-2009 Eerste dag therapie
Gisteren zijn we aangekomen in Slowakije, waar Rob Adeli therapie gaat volgen. Vandaag, de eerste dag, was het nog een rustig programma.
Om 11.40 uur heeft Rob een uur therapie gehad met het Adeli pak aan. In dit uur werd het pak op maat gemaakt en daarna heeft Rob nog een stukje gelopen met het pak aan. Dat was zeer intensief. Aansluitend kreeg Rob elektro-therapie en daarna nog een massage. Om 15.30 uur hebben we nog een gesprek gehad met de arts en is Rob nog door hem onderzocht.
Morgen begint het echte programma. Om 10.00 uur heeft Rob de eerste therapie en de laatste therapie is om 17.30 uur afgelopen. Behoorlijk pittig en vooral met het warme weer (35 graden). Tussen de middag heeft Rob wel een pauze van 2 uur, dus dan kunnen we op ons gemak een hapje gaan eten.
 
04-08-2009 Foto's
 
slowakije2 

Vandaag de eerste dag dat Rob het volledige programma van de Adeli-therapie heeft gehad. Het was erg vermoeiend.
Om 10.00 uur begon Rob  met zuurstoftherapie, daarna kreeg hij elektro-therapie. 's Middags had Rob eerst warmte-koude therapie, daarna 2 uur oefeningen doen met het Adeli-pak en daarna had Rob massage en een behandeling met heilzaam modder. Deze week krijgt Rob ook nog manuele therapie. Voor meer informatie over de verschillende therapieën, klik dan hier.
 
07-08-2009 Vervolg therapie
Hier weer even een berichtje uit Slowakije.
Het schema van de therapieën van Rob is niet veranderd. Om 10.00 uur start de eerste therapie en de laatste is rond 17.15 uur afgelopen. Het zijn ontzettend lange dagen en we zijn blij als het zondag is. Dan hebben we eindelijk een rustdag.
Het lopen met het Adeli pak gaat erg goed. Rob heeft gisteren voor het eerst buiten gelopen zonder kruk en dat ging erg goed. Vandaag heeft Rob met tussenpozen 75 meter gelopen. Erg vermoeiend, maar het ging goed. Hieronder zal ik een aantal foto's plaatsen van het lopen en oefeningen doen met het Adeli-pak.
 
slowakije3 slowakije4
 
12-08-2009 Foto's
De afgelopen 2 dagen heeft Rob alleen therapie binnen gehad. Gisteren heeft het namelijk de hele dag geregend. Gisteren en vandaag heeft Rob oefeningen gedaan op de trap met het Adeli pak aan.
Er is iemand ziek geworden die ook Adeli therapie krijgt, zodat Rob nu eerder de therapie met het Adeli pak heeft. Hij is nu rond 15.00-15.30 uur klaar. Erg fijn, want een pauze van 2 uur duurde wel erg lang.
Nog 3 dagen therapie en dan kunnen we weer lekker naar huis. Hopelijk is het allemaal voor een goed doel, maar daar kunnen we nu nog niet veel over zeggen. Rob moet eerst thuis goed uitrusten en dan kunnen we pas zien of Rob er baat bij heeft gehad.
 
 slowakije6 slowakije5
 
14-09-2009 Paar weken thuis
We zijn alweer een paar weken terug van Slowakije, maar Rob is nog steeds erg moe. Binnenshuis loopt Rob momenteel zonder kruk, tenminste als hij niet te moe is. Buiten loopt Rob nog met 1 kruk. Rob heeft wel weer vooruitgang geboekt, maar ik ben benieuwd hoe het gaat als de vermoeidheid helemaal uit zijn lijf weg is.